Denne høsten har Halvor Bakke igjen virkeliggjort potensialet i norske hytter, i forbindelse med sesong 7 av TV3-programmet. Han gjorde imidlertid ikke all jobben alene, og en av lagspillerne denne sesongen var 26 år gamle Mads Clemmetsen fra Porsgrunn.

Snart 85000 følgere på Instagram

Hvis navnet Mads Clemmetsen sammen med ordet oppussing ringer en bjelle hos deg, kan det godt tenkes at du har sett ham på Instagram. Godt over 84 000 personer følger nemlig @madspusseropp, og får inspirasjon til å renovere hjemmet sitt.

– Jeg har fagbrev i elektrikerfaget, men jeg er en altmuligmann som liker å gjøre mer enn å trekke kabler og skru stikkontakter. Ved siden av jobben i Eltera Porsgrunn driver jeg et eiendomsfirma, og det innebærer å pusse opp og selge private boliger.

På spørsmål om hvordan Mads havnet i TV3s søkelys, er han ikke i tvil om at det var et resultat av innsatsen han legger ned i alt han dokumenterer på sosiale medier.

– På prosjekter som de vi jobber med i Eventyrlig oppussing er det viktig at man har gode ideer og funksjonelle løsninger. Det er også en fordel å være komfortabel foran kamera, sier han med et lurt smil.

– Lærerike år i Eltera

26-åringen har enorm drivkraft, og en arbeidskapasitet som kan få de fleste til å måpe. For omtrent seks år siden ble han oppdaget av Eltera, og Mads byttet arbeidsgiver.

– Her får man mye tillit, man får ansvar og man blir selvstendig. Alle er litt miniprosjektleder, og det er en helt annen måte å jobbe på. Det har vært seks lærerike år i Eltera så langt, forteller han.

– Ble elektriker på grunn av mulighetene

På spørsmål om hvorfor han ville bli elektriker, bruker Mads kort tid på å svare:

– Jeg så at det åpnet for flest muligheter. Man er på byggeplasser sammen med alle andre fagretninger, og kan lære av dem. Utdanningen til å bli elektriker gjør deg veldig godt rustet til å skjønne hvordan ting henger sammen i et bygg, og man lærer seg å bli nevenyttig, sier altmuligmannen og fortsetter:

– Det er også en veldig spennende jobb der ingen dager er like, og det gir daglige påfyll av mestringsfølelse. Dette tar jeg med meg videre når jeg pusser opp boliger i firmaet mitt. Jeg elsker å snekre også, og føler at det er viktig å være åpen for mer enn kun det som er mitt fag.

Bruker innflytelsen på å fronte dysleksi og ADHD

Mads har jobbet målrettet mot en jobb som den i TV3, og syntes det var veldig deilig å få henvendelsen fra produksjonen. Veien hit har ikke vært fri for utfordringer, men 26-åringen klager ikke.

– Jeg har sterk dysleksi, og på videregående sa læreren til meg at jeg aldri kom til å bli elektriker. Det var ikke noe ålreit, så jeg endte opp med å bytte skole. Resultatet var at jeg gikk fra 3 til 5 i snitt, forteller Mads og legger til:

– Dysleksien og ADHD-en min får ta plass på Instagram-profilen. Jeg synes det er veldig viktig å være åpen om diagnosene, og opplever at folk er positive til at jeg tar opp disse temaene. Tilbakemeldingene er mange og hyggelige.

Liker å stå på

Mads sin stå-på-vilje har vært en viktig brikke i karrieren. Det var også en av grunnene til at han ble hanket inn av TV3. 

– Det siste huset vi pusset opp ble ferdig på under fire måneder, og det er ved siden av jobben i Eltera og innspilling av Eventyrlig oppussing, forteller han.

For de som ikke har pusset opp en bolig, kan det opplyses om at det er raskt. Mads trekker frem energioverskudd og evnen til å fokusere på én ting som hovedårsakene.

– Jeg har litt ekstra energi, så hvorfor ikke bruke den energien til noe positivt? Du er ikke nødt til å ha ADHD for å bli elektriker, men det trengs for å kunne holde på sånn som meg, sier han spøkefullt.

Viktig med god kjemi på «hyttetur»

Høy arbeidskapasitet er naturligvis viktig når man skal pusse opp en hytte på fem dager, men Mads, som nettopp ble kåret til Norges Hyggeligste elektriker, trekker også frem personlige egenskaper som en viktig faktor.

– Man jobber og lever tett oppå hverandre, og alle kjenner på tidspresset. Derfor er det viktig at man passer godt sammen som en gruppe, og det gjorde vi absolutt. Det er virkelig en god gjeng, sier Mads.

Du finner hele sesong 7 med alle episodene på Viaplay. God fornøyelse!

Trenger du hjelp til et stort eller lite prosjekt? Ta kontakt med oss via skjemaet under: