I 2020 snudde hverdagen slik vi kjenner den brått, for både enkeltpersoner og bedrifter. Etter en periode med usikkerhet kom likevel hjulene raskt i gang for Eltera Skagerrak. 

– Som de fleste kjente vi på en liten dupp i mars og april. Noen av prosjektene som skulle igangsettes i fjor vår ble utsatt, men i løpet av mai var vi tilbake til normalen. Vi tok igjen det tapte i høst, og har heldigvis hatt mye å gjøre, forteller daglig leder Aleksander Fredriksen.

eltera sør

Gjengen hos Eltera Skagerrak holder seg opptatt med flere spennende prosjekter i 2021. Fra venstre ser du: Daglig leder Aleksander Fredriksen, prosjektleder Hieu Van Tran og Serviceleder Vegard Simonsen.

Fokus på prosjekt og rammeavtaler

2020 har på mange måter vært et begivenhetsrikt år for Eltera Skagerrak. De utsatte prosjektene kom raskt i gang igjen, men likevel ble det viktig for bedriften å fokusere på nye satsningsområder. 

– Vi har allerede mye fokus på prosjektjobber, og det skulle bli viktig også i fjor. I tillegg jobber vi mye med internkontroll og termografering, serviceavtaler for sikkerhet, byggestrøm, rammeavtaler og ikke minst konferanseprosjekter. Her opplevde vi økt etterspørsel i år, sannsynligvis grunnet situasjonen samfunnet har vært i. Konferanseprosjekter har blitt vår største nysatsning, forteller Fredriksen. 

Blant de ferdigstilte prosjektene i 2020 finner vi:

- Hovedkontoret til Forbrukertilsynet: Full ombygging av hovedkvarteret i Sør, med levering av konferanseutstyr til nesten en million. 

- Universitetet i Sør: Totalrenovering av hovedbygget for administrasjon. 

- Universitetet i Horten: Rammeavtale på elektriske installasjoner.

Se flere av faneprosjektene her, deriblant Duestien Barnehage – et signalbygg i massivtre, med komplett elektroinstallasjon.

duestien barnehage i skien

Duestien Barnehage er blant de største prosjektene som ble ferdigstilt i 2020, i massivtre. Eltera hadde ansvar for alt av el-installasjon.

Elektrikere man kan stole på 

Eltera Skagerrak har spesialisert seg på leveranser for næringsmarkedet, samt enterprise-segmentet. Konkurransen er stor om de største jobbene, og situasjonen har blitt enda mer tilspisset i de siste månedene. 

– Vi er glade for å bli invitert inn i enhver anbudsrunde, og får tilbakemelding fra kundene våre om at vi er til å stole på. De vet vi leverer på rett tid til god kvalitet, med fleksible løsninger der det trengs, sier Fredriksen.

Eltera Skagerrak har også etablert seg som en stødig samarbeidspartner for de som trenger byggestrøm. Bedriften kan installere byggestrøm i både luft- og bakkenett, og er på prekvalifiseringsnivå 2 i LEDE.  

– Etterspørselen på byggestrøm blir stadig større. Vi begynte for alvor å satse på dette for fem år siden, og siden har etterspørselen bare vokst. Eltera Skagerrak er stolte av å kunne levere stabile og gode løsninger der det er behov. 

Trenger du elektrikerhjelp i Porsgrunn-området? Ta kontakt med Eltera Sør for en uforpliktende prat.

Leverer el-installasjon til flere bransjer

I de siste årene har Eltera Skagerrak jobbet mye for eiendomsfirmaer, kontorer og butikkåpninger eller -utvidelser for større dagligvarekjeder. 

– Pris, leveringstid og forutsigbarhet er det viktigste for disse oppdragsgiverne. For oss er det ekstremt viktig at leveransedato for kunde alltid blir stående – når jobben tikker inn, står vi på til det er ferdig. Skal en butikk åpnes til en satt dato nytter det ikke å be om utsettelser. Det vet vi, og derfor leverer vi alltid på tid, forteller Fredriksen.

Den store pågangen har resultert i to nye ansettelser. En av dem har svakstrøm som hovedfelt, mens den andre jobber med internkontroll på elektro. 

varehus montér

Montér hadde en totalrenovering av varehuset sitt i 2020, der Eltera Skagerrak stod for alt av el-installasjon.

Inn i 2021 med fulle ordrebøker

I 2021 håper Fredriksen å få enda flere kunder på de viktigste satsningsområdene. Allerede nå er bedriften godt i gang med å spikre jobbene for året. 

– Akkurat nå jobber vi med Skauen Kirke, et nybygg der vi gjør alt av elektriske installasjoner. Vi har også igangsatt arbeidet med Biltema-butikken i Bamble, og etter det står to Rema 1000-butikker.

Elbillading har også blitt viktig for Eltera Skagerrak . Her leverer de til både privat-, nærings- og borettslagsmarkedet, med fleksible løsninger for alle behov.  

– Vi har mange spennende kunder inn i 2021, og håper året bringer flere gode jobber, sier Fredriksen.