Solcelleanlegg

Solen spiller en nøkkelrolle i overgangen til ren energiproduksjon. Eltera hjelper deg gjerne med planlegging og montering av solcelleanlegg til boligen din. 

Det er vanskelig å ta innover seg hvor mye energi som finnes i sola. Nettstedet solenergi.no har likevel gjort et forsøk og skriver at planeten vår hvert år mottar «15 000 ganger mer energi fra solen enn det jordens befolkning bruker».

Så lenge vi kan utnytte bare en liten del av dette enorme potensialet, vil det med andre ord være nok til å redusere fossil energiproduksjon betraktelig. Heldigvis finnes det allerede teknologi som effektivt klarer å høste inn energien fra solen.

Ta kontakt for å finne ut mer om solcelleanlegg eller legge inn en bestilling

Passer også i Norge

Mange tenker at solceller ikke egner seg i kalde Norge. Det er en myte. Tall fra Norsk solenergiforening viser at landet vårt har en solinnstråling på en horisontal flate på 700 til 1 000 kWh/kvm per år. Sagt litt enklere: Solen leverer 1500 ganger mer energi til Norge enn det vi bruker.

Det er naturligvis variasjoner i solinnstrålingen, både basert på værforhold, geografi og årstid. Likevel er det på ingen måte fåfengt å montere solcelleanlegg i Norge, selv om vi har færre soldager enn Alicante. Og det kalde klimaet vårt er faktisk en fordel, ettersom solceller er mer effektive når de er kalde.

Visste du at solcellene kan kobles til smarthuset ditt?   

Solcellenlegg på tak

Et solcelleanlegg reduserer utgiftene dine

Hvis du er opptatt av miljøet er solceller et meget godt alternativ. Produksjonen av panelene er energikrevende og fører med seg noe CO2-utslipp, men dette utgjør bare en brøkdel av utslippene man unngår kutte ut fossile energikilder.

På toppen av dette er solcelleanlegg svært økonomisk gunstig. Når du produserer din egen strøm vil du naturligvis trenge mindre strøm fra det offentlige strømnettet, som igjen reduserer regningen i postkassa. På toppen av dette oppfordrer myndighetene til montering av private solcelleanlegg. Enova gir faktisk støtte på opptil 28 750 kroner for alle som begynner å produsere sin egen strøm, som en ekstra gulrot for deg som vil bytte til en ren energikilde.

OBS, 1. januar 2021 endres satsene. Les mer på enova.no 

Solcellenlegg

Eltera kan solceller

Å gå fra å ønske å montere et solcelleanlegg til å faktisk gjennomføre det, kan være en høy terskel å bestige. Hvor stort anlegg trenger jeg? Hvor mye vil det koste å montere det? Hvor mye vil jeg spare hvert år? Hvor mye vedlikehold er det?

Alle disse er naturlige spørsmål, og vi er vant til å besvare dem. Hvor stort anlegg man trenger, vil for eksempel avhengige av faktorer som boligens størrelse, geografisk lokasjon og hvorvidt man ønsker full eller delvis dekning av strømforbruket.

Ettersom det er så mange faktorer som spiller inn, finnes det ingen fasitsvar. Vi i Eltera er derfor mest opptatt av å kartlegge hva slags anlegg som passer best for deg og din bolig. Vi kan hjelpe deg gjennom hele prosessen – alt fra planlegging og beregning av anleggets dimensjoner, til valg av produkter og selvsagt selve monteringen.

Ta kontakt for en uforpliktende prat om solcelleanlegg

Du kan selge strømmen du produserer

Det kan ofte være lurt å gå for et litt større solcelleanlegg enn hva ditt eget strømforbruk trenger. Overskuddstrømmen kan du nemlig selge! Når du leverer strøm ut til nettet vil du i de fleste tilfeller tjene inn gjeldende spotpris hos strømleverandøren din. 

Normalt vil du fremdeles betale for nettleie, men mange strømselskaper trekker fra det såkalte andre tariffledd dersom du selger strøm til det sentrale nettet.