Gleder seg til å komme på jobb

Lærlingtiden er variert, utfordrende og i mange tilfeller avgjørende for å finne sin retning i el-faget. Thore Onarheim Svendsen er lærling hos Eltera Eidsvoll, og er storfornøyd med avgjørelsen. 

En lærling står på et hustak, smiler og snakker i telefonen med en kollega

Thore fikk tidlig mye ansvar i lærlingtiden. Her står han på hustaket ved et boligprosjekt på Neskollen, i telefonen med en kollega. 

I ElteraGruppen har vi stort fokus på lærlinger. Det har vi til felles med alle våre datterbedrifter. Det er lærlingene som driver oss fremover, og som skal ta eierskap til fagets fremtid. 

For Eltera Eidsvoll har lærlinger alltid vært et viktig fokusområde. Ifølge lærling Thore Onarheim Svendsen har lærlingtiden hittil vært både givende og krevende, og han gleder seg til fortsettelsen.  

Les mer om: Andre lærlinger i Eltera  

Kom inn som lærling etter utplassering

Thore ble kjent med Eltera Eidsvoll tidlig. Da han gikk på videregående ble det mulighet for utplassering, og deretter fikk han tilbud om å jobbe i ferier. Det ga mersmak: Han begynte i lære etter VG2, og har jobbet hos Eltera Eidsvoll nå i litt over ett år. 

– Jeg har fått mer ansvar i hverdagen. De stoler mer på meg, og jeg får oppgaver jeg kan gjøre alene og utføre selv. Jeg og montøren jobber godt sammen, og vi har varierte arbeidsdager, sier han.

En lærling står sammen med to elektrikere og snakker sammen mens de smiler

Som lærling jobber Thore med alt fra daglig leder til prosjektledere. Her er han sammen med daglig leder Kjell Einmo. 

Thore har fokusert på service, og da spesifikt innen nybygg. Hittil har han vært med på å legge mye skjult anlegg, selvfølgelig sammen med montør. Mens montøren jobber med sikringsskapet kan Thore legge opp kontaktene. Ved å jobbe slik må han tenke mye selv, og blir stadig utfordret. 

– Du er alltid sammen med montøren, og det gir trygghet. Men du får også jobbe for deg selv, med konkrete oppgaver. Det gjør at jeg får utviklet meg godt som montør, og det er mye å lære, forteller Thore. 

Les også: Neskollen boligtun 

En god arbeidshverdag starter med kollegaene

Eltera Eidsvoll er stolte av arbeidsmiljøet sitt. Det har de all grunn til. Thore mener kollegaene er noe av det beste med jobben – de blir godt kjent, og lærer mye av hverandre. 

– Det beste er trivselen og samholdet. Jeg gleder meg alltid til å komme meg på jobb. Vi har et sterkt samhold, snakker mye sammen og trives godt – da blir også produktene bra. Jeg tror det er grunnen til at mange av prosjektene blir så gode, sier han. 

I prosjektet ved Neskollen har de stått for alt det elektriske i syv leiligheter, komplett med garasjer og elbilladeanlegg. Sammen med montør har han gjort mye av arbeidet. 

– Man merker aldri at montøren blir utålmodig eller stresset. De tar seg tid til å lære bort, og det bilr det gode jobber av. Tiden hos Eltera Eidsvoll har gjort at jeg er godt forberedt til å ta fagprøven i elektrikerfaget, avslutter Thore.

Ønsker du også lærlingeplass hos Eltera? Fyll ut skjemaet og legg inn CV og søknad i skjemaet nedenfor:

Vil du jobbe i Eltera?

Ønsker du å søke på jobb hos oss, kan du benytte skjemaet under.

Dra og slipp fil her, eller klikk for å laste opp

Dra og slipp fil her, eller klikk for å laste opp