– Det er helt fantastisk å være daglig leder i Eltera Skagerrak!

ElteraGruppen har flere avdelinger i kraftig vekst. En av dem er Eltera Skagerrak. Vi har snakket med daglig leder Aleksander Fredriksen om hvordan arbeidshverdagen er hos dem.  

Fire kollegaer i utstyr som snakker sammen rundt et bord

Aleksander Fredriksen (til venstre) er daglig leder for Eltera Skagerrak. Her står han sammen med sine kollegaer på den nye butikken de arbeider i for Biltema Bamble. 

For å hevde seg i en konkurranseutsatt bransje trenger man både flinke folk og sterk fagkompetanse. Eltera Skagerrak har utmerket seg i flere år i positiv retning – og ifølge daglig leder Aleksander Fredriksen er det ingenting som tilsier at dette vil snu. 

– Vi er et selskap som er i stor vekst, det har vi vært i mange år. Vi har positive resultater, mange inspirerende medarbeidere som ønsker å jobbe her, og ikke minst spennende kunder som gir oss varierte oppdrag. Denne kombinasjonen gjør at vi har en attraktiv arbeidsplass, forteller han.  

Fornøyde ansatte gir bedre prosjekter

Aleksander forteller at bedriften primært er fokusert mot næringssegmentet. De har flere store prosjekter i porteføljen, og følger dem opp i form av rammeavtaler – det innebærer vedlikehold og service av bygget. De utfører også mindre prosjekter, samt noen oppdrag innenfor privatsegmentet. 

– Målet vårt er å kunne ta vare på kundene vi har og utvikle de videre med service i etterkant. Vi opplever også at vi får flere prosjekter på samme kunde senere, og det tror jeg handler om menneskene våre. Når vi har blide og fornøyde medarbeidere smiler de til kundene våre hver eneste dag. De presterer bedre, blir mer engasjerte i jobben og leverer bedre prosjekter – det tror jeg virkelig på, sier Aleksander. 

At arbeidsmiljøet er viktig hos Eltera Skagerrak er det ingen tvil om. I fjor sommer utførte de en arbeidsmiljøundersøkelse der de scoret svært høyt på alt fra fagutvikling til trivsel. Aleksander forteller også at flere av de ansatte anbefaler dem til venner i samme bransje, som har resultert i mange nye ansettelser. 

– For å øke trivselen fokuserer vi på at vi er én gjeng som drar lasset sammen. I tillegg er det viktig for oss å ha en flat struktur – hos oss er det ingen store forskjeller mellom ledelse og ansatte. Alle skal behandles med respekt. 

Fem kollegaer i Eltera Skagerrak står ved siden av en bil og smiler mot kameraet

Aleksander forteller at de ansatte er hovedprioriteten i bedriften. Godt sosialt samhold gir også gode resultater. 

Givende arbeidshverdag med mye variasjon

Eltera Skagerrak leter alltid etter nye medarbeidere. Aleksander mener lærlinger er noe av det viktigste de har for å utvikle seg videre, og oppfordrer til å søke lærlingplass hos dem. 

– Vi tar virkelig vare på lærlingene våre. Det er tross alt de som er fremtiden! Hos oss vil man få sterk fagkompetanse, store utviklingsmuligheter og gleden av å jobbe med inspirerende medarbeidere. Det er også gode muligheter for å få jobb etter endt læretid, forteller han. 

Selv om Aleksander har flere administrative oppgaver, er han også svært glad i prosjektledelse. Det sørger for at han får stor variasjon i hverdagen. 

– Man starter gjerne med små arkitekttegninger, og utvikler det til et komplett prosjekt. Det er veldig givende, og jeg liker alle aspekter med det – å lage kostnadsrammer, kommunisere med de ulike partene – men også å følge prosjektet fra start til slutt. For ikke å glemme å ta imot bestillinger, jeg blir aldri lei av å ta imot ordre! ler Aleksander. 

Aleksander mener den største fordelen med å være en del av ElteraGruppen er å ha flere å spille på. I tillegg til å ha stor kompetanse i ryggen, får man også en økonomisk trygghet.

– Eltera-familien består av flere trygge bedrifter med tung fagkompetanse, som gjør at man har flere å spille på om man trenger det. Vi har bare positive opplevelser med det, forteller han. 

Vil du jobbe i Eltera? Ønsker du å søke på jobb hos oss, kan du benytte skjemaet under.