Belysning

God lyssetting er ikke enkelt å gjøre selv om du ikke har kompetansen fra før. Vi i Eltera har spesialisert oss på belysning, og kan hjelpe deg med alt fra lysdesign til energieffektive løsninger. 

God belysning er avgjørende for atmosfæren, funksjonaliteten og levestandarden i boligen din. Gjør du de riktige valgene får du et energieffektivt, stilig og praktisk hjem, som krever lite vedlikehold i årene som kommer.

Elektrikerne hos Eltera er belysningseksperter. Vi vet hvilke produsenter du bør gå for, hvilken belysning som er strømsparende og ikke minst hva som passer best for rommets bruksområde. 

Hvordan vet du hvilken belysning som passer best?

De aller fleste vet hva de synes er pent, enten det er dimmere, armaturer eller lysskinner. God belysning handler dessverre ikke bare om hva som ser pent ut, det handler også om hvordan lyset fungerer ut fra hvordan du bruker rommet.  

De beste belysningsplanene tar utgangspunkt i tre ting: 

  • Hvilke aktiviteter som skjer i rommet
  • Hvor fleksibel belysningen må være
  • Hvilken stil du har

Elektrikerne fra Eltera tar dette med i betraktningen under befaring, og stiller deg alle nødvendige spørsmål før installasjon. Du kan være trygg på at sluttresultatet er både funksjonelt og visuelt tilfredsstillende. Ta kontakt for mer informasjon. 

Vi hjelper deg med belysningen

Vi har lang erfaring og kan sette belysning som både er stemningsfull og praktisk. Vi hjelper deg vise frem huset i sitt beste lys.

Helhetlig belysning i alle rom

Med ny belysningsteknologi følger mange goder: Lavere strømregning, bedre energieffektivitet, fargetemperatur og trådløs styring via smarthusløsninger. Hos mange produsenter kan du få absolutt alt, men det kan bli kostbart – og det er ikke sikkert at du trenger all funksjonaliteten du får. 

I Eltera kan vi skreddersy belysningen etter ditt behov. Ved befaring kartlegger vi hva rommene brukes til, hvilket lysnivå du trenger, hvor strømkablene er, og hvor dagslyset skinner inn. Det gir et helhetlig sluttresultat, som passer til alle døgnets tider. 

Styr belysningen fra mobilen

Smarthus og andre trådløse løsninger har kommet for å bli, og det påvirker også belysningen. Vil du ha en bryter som slår av all belysning? Eller ønsker du å sette en tid for når belysningen skal dempes? Styre lysene etter soner? Det kan vi ordne for deg. 

Alt vi trenger å vite er hvilke regler som skal gjelde for de ulike belysningsområdene, og hvordan du ønsker å styre dem. 

Vi anbefaler stort sett alltid å kombinere smarthusløsninger med manuelle brytere, slik at du også har kontroll når strømmen går eller ikke har mobilen tilgjengelig. Uansett finner vi løsningen, og stilen, som passer deg best. 

Visste du at vi også utfører el-sjekk? Ta kontakt om du trenger å sjekke el-sikkerheten i boligen. 

Belysning for kjøkken

Det finnes en bryter for alle behov

En tradisjonell bryter lar deg slå av og på lyset, akkurat som du er vant til. Noen ganger er det akkurat det du trenger, om du kun trenger belysning i boden eller vaskerommet. 

I større rom med flere bruksområder er dimmere førstevalget. Stuen, kjøkkenet, badet og spisestuen er gode eksempler på rom som trenger fleksibel belysning. I disse rommene trenger du godt arbeidslys, men også mulighet til å skape en beroligende, lun atmosfære. 

Både tradisjonelle brytere og dimmere kan kombineres med en såkalt bevegelsessensor. De brukes hvis lyset skal tennes når noen går inn i en bestemt sone eller et rom, og holder seg påslått i en satt tidsperiode. Bevegelsessensorer brukes ofte på bad, vaskerom og i trappeoppganger for umiddelbar oversikt.

Belysning for deg som bor i nybygg

Selv om lampene ofte monteres til slutt, forekommer både prosjektering og prising tidlig i byggeprosessen. Dermed er du helt avhengig av å planlegge belysningen godt i forveien. Risikoen ved å vente er nemlig at ønskene dine kan bli både dyrere og vanskeligere å ferdigstille. 

Naturlig nok er det vanskelig å se for seg en god plassering før møbler, dekor og andre elementer er på plass. Her kommer vi i Eltera inn – for å hjelpe deg med planleggingen, og sikre at du får beste løsning. Det er også på dette stadiet du bør gjøre de store valgene, som smarthus eller integrert lydsystem. Dette er dyrt å endre på i etterkant.  

Ved å bruke plantegningen kan vi se på konstruksjonen, og deretter gå gjennom møbleringsplanene dine. Da har vi et godt utgangspunkt for å plassere lampepunktene – gjerne sammen med uttak og annet elektrisk materiell. 

Ute- og innendørsbelysning skreddersydd ditt behov

Midt i planleggingen må du ikke glemme utebelysningen. Et godt belyst uteområde gir deg sikkerhet på kveldstid, oversikt på morgenkvisten og ikke minst et hyggelig førsteinntrykk for alle som kommer på besøk. 

Inngangspartiet skal være inviterende, men også ha god nok belysning til at du ser hvem som står der ute fra innsiden. Innkjørselen kan med fordel ha god oversiktsbelysning, og eksempelvis en lyssti på vei til inngangspartiet. Viktigst av alt er det å kombinere belysningen med et tidsur eller en bevegelsessensor – da slipper du å bruke strøm på belysning midt på dagen.

Trenger du flere råd rundt belysning? Våre elektrikere brenner for langvarige, funksjonelle og fine belysningsløsninger, enten du skal pusse opp, lyssette ny bolig eller gjøre justeringer rom for rom. Ta kontakt med oss for en uforplikte nde prat om belysningsmulighetene i boligen din.