Elektrisk materiell

Stikkontakter, lysbrytere, dimmere og termostater er kanskje ikke det første du tenker på når man snakker om interiør. Velger du riktig utførelse og material kan det faktisk løfte stilen til et annet nivå.

Når vi snakker om elektrisk materiell, og spesielt lysbrytere, tenker de aller fleste på den klassiske RS16-bryteren fra ELKO. Bryteren er rund i kantene og kommer i hvit utførelse, og samme design går igjen i dimmere, stikkontakter og annet elektrisk materiell. Nå får du imidlertid alt fra lysbrytere til termostater i en mer delikat utførelse – og i flere farger.

Hvorfor velge hvitt el-materiell når du kan gå for en farge som passer til resten av interiøret? Sort, grått og hvitt preger store deler av markedet, men du kan også velge mellom en større fargepalett. 

Våre elektrikere kommer gjerne på befaring. Da ser vi hvordan fargene og interiøret er, og kommer med produktanbefalinger som setter prikken over i-en.  

Skandinavisk design – også på lysbryterne

Designseriene fra både ELKO og MicroMatic har lav innbyggingshøyde, og stramme linjer i designet. Her går den skandinaviske, rene stilen igjen også i el-materiellet. For oss går funksjonalitet og design hånd i hånd, slik at du ikke trenger å velge bare en av delene. 

Vi gjør alle typer oppdrag

Enten du skal bytte en enkel stikkontakt eller totalrenovere, stiller vi gladelig opp med våre råd og kompetanse.

Samtlige serier lar deg også velge ramme til bryteren, i utallige farger og materialer. Om du virkelig vil fremheve resten av stilen i boligen kan du gå for et materiale som passer med interiøret. Bytter du kjøkken eller får nye møbler, kan du matche lysbryterne ved å for eksempel bestille en ramme i skifer eller matt, sort glass.

Usikker på hva slags belysning du skal velge? Les våre beste belysnignstips. 

Har du nok stikkontakter i boligen?

Antall elektriske duppeditter i norske husholdninger vokser årlig. Mobiler, iPader, datamaskiner og konsoller tar ikke bare plass i boligen, de gjør også et innhugg i antall tilgjengelige stikkontakter. Skjøteledninger kan være en praktisk løsning, men kun som en midlertidig erstatning for en stikkontakt. Hvorfor er det slik? 

Elektriske apparater som trekker mye strøm skal ha ledninger tilpasset strømmengden som passerer fra uttaket. Setter du slike apparater i en skjøteledning kan du risikere overbelastning, fordi den ikke takler strømmengden. Det kan i verste fall være brannfarlig. 

Alle apparater som bruker over 1000 watt bør ikke være tilkoblet en skjøteledning. Det kan eksempelvis være en panelovn eller en tørketrommel. Her er det fort gjort å trå feil, og derfor er mange bedre tjent med en stikkontakt.

Økt trygghet med stikkontakter

Med stikkontakter er du trygg på at de elektriske apparatene har trygg strømtilførsel, og du slipper i tillegg de stygge skjøteledningene som bare samler støv. Våre stikkontakter kommer også i ulike design og i et stort fargespekter. 

I nye boliger er det klare regler for hvor mange stikkontakter man skal ha på blant annet kjøkkenbenk og bak TV-en. Dersom du pusser opp bør du likevel forholde deg til de nye forskriftene, som innebærer blant annet seks uttak bak TV-en. Her er det fornuftig å gå for en multistikkontakt, som samler flere uttak i samme ramme. 

Elektrikeren monterer enkelt stikkontakter for deg. Vi stiller gjerne på befaring, og ser hva som egner seg best i boligen din.

Trygg lading med USB-uttak

Har du ikke kontroll på hvor du har alle ladekablene dine? Du er i så fall ikke alene – som regel ligger de slengt vekk i en skuff, med mindre noen andre i familien har lånt laderen når du virkelig trenger den. Med fastmontert USB-lader får du en fast ladeplass, og du slipper støpsler som kan gå på varmgang. 

En USB-lader er rett og slett en stikkontakt som er fastmontert, beregnet for USB-støpsler fremfor tradisjonelle stikkontakter. De erstatter de vanlige stikkontaktene, og gir deg flere ladesteder – perfekt for familiehjem med mange mobile enheter. Like praktisk på nattbordet som ved kjøkkenbenken. 

Vi bytter raskt ut en stikkontakt med en USB-lader, og hjelper deg med alt du trenger innenfor det elektriske materiellet. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat – vi ser frem til å gi boligen din et ekstra løft.