Nye el-løsninger i Kristins Hall / Eidsiva Arena

Da ny sportsbutikk skulle på plass i Eidsiva Arena fikk Eltera Lillehammer stå for arbeidet med alt av belysning og el-installasjoner. I dag har Eltera Lillehammer også en omfattende rammeavtale for hele bygget. 

Husker du OL på Lillehammer i 1994? Da Bjørn Dæhli, Thomas Alsgaard og Stine Lise Hattestad tok OL-gull på hjemmebane? Eidsiva Arena ble faktisk bygget for å hjelpe Lillehammer å sikre å få holde de olympiske vinterlekene i 1994 og ble brukt som treningsbane under lekene. Ikke nok med det – arenaen var også hovedarena for kjelkehockey i Paralympics samme år. Bygget stod ferdig i 1988, da under navnet Kristins Hall, men byttet navn til Eidsiva Arena i 2019. Det er altså et bygg med en stolt historie som Eltera Lillehammer har gleden av å samarbeide med. 

Eltera Lillehammer planlegger arbeid inne i Eidsiva Arena.

Eidsiva Arena er et viktig knutepunkt i Lillehammer, og har siden 1988 vært en av de største sportsanleggene i nærområdet. Med Håkons Hall og Lysgårdsbakkene som nærmeste naboer er Eidsiva Arena en del av de svært imponerende idrettsfasilitetene man finner på Lillehammer. I Eidsiva Arena finner man ishall, idrettshall og curlinghall, samt servicearealer som møterom, butikk og kafé. Tribunen i ishallen har plass til cirka 3000 tilskuere. 

De ulike hallene og møterommene på Eidsiva Arena leies hovedsakelig ut til skoler på dagtid og til lokale lag og foreninger på ettermiddagen og kvelden, og er derfor et svært viktig anlegg for en stor andel av befolkningen på Lillehammer. 

Mangeårig leverandør for Eidsiva Arena

Store anlegg som dette krever kontinuerlig vedlikehold og fornyelse. Da det ble besluttet at anlegget skulle få en ny sportsbutikk, oppgradering av kafeen og VIP-området til Lillehammers ishockeyklubb, fikk Eltera Lillehammer gleden av å stå for mye av det elektriske. 

– Vi har laget en sportsbutikk med belysning og andre el-løsninger, som har blitt veldig fin. Med LED-belysning blir også levetiden lengre, og strømforbruket lavere. Det er klart at vi i Eltera Lillehammer er stolte av å få levere elektriske løsninger i et bygg som er såpass viktig for byens innbyggere, forteller daglig leder Ivar Bergum.  

Oppgradering av kafeen og VIP-området 

Kafeen på Eidsiva Arena måtte også oppgraderes for en tid tilbake. Belysningen var selvfølgelig et viktig tema – det måtte passe til interiøret, som består av rutete duker, rustikk tapet og lærsofaer i brunt. Eltera har bred erfaring på belysning, og tilpasset selvfølgelig belysningsløsningene til å passe de behovene som fantes på kafeen. 

Nye lyssystemer ble integrert, og smarte styringssystemer for å effektivisere strømbruken. Samme grep ble gjort i VIP-området for ishockeyklubben. 

I dag har Eltera Lillehammer også rammeavtale for hele anlegget, der de bistår med både store og små serviceoppdrag. Det betyr at Eidsiva Arena også har en fast kontaktperson i Eltera Lillehammer som kan kontaktes når det er behov for alt i fra å bytte en stikkontakt til mer omfattende serviceoppdrag. 

To elektrikere ser på plantegninger og smiler

Ønsker du å vite mer

Ønsker du å vite mer om dette eller andre prosjekter, kan du kontakte oss via kontaktskjemaet under.