Nye banelys på Sveum Fotballbane

I 2021 skulle Sveum Idrettspark i Brumunddal bytte ut sine gamle banelys. Med Eltera Ringsakers brede kompetanse på ulik belysning var det ikke rart at Sveum Idrettspark tok kontakt. 

Sveum idrettspark er brukes av store deler av lokalsamfunnet i Brumunddal. Brumunddal fotball holder til på anlegget, og de har nærmere 700 registrerte aktive utøvere. Eltera Ringsaker er en av de største elektroaktørene i området, og har levert flere løsninger til både idrettsanlegg og næringsbygg tidligere. Da Eltera Ringsaker fikk sjansen til å levere nye banelys på et så viktig lokalt anlegg som Sveum Idrettspark, var det ikke behov for lang betenkningstid. 

En elektriker står og ser utover en godt opplyst fotballbane på kveldstid

– Alltid en glede å bidra til lokalsamfunnet

Prosjektleder Johannes Hovde forteller at de fikk levert LED-belysning fra USA. Det innebærer mindre vedlikehold, bedre levetid og ikke minst mindre strømforbruk. For de som bruker banen får man jevn og god belysning, som ikke blender verken spillere eller publikum. På Sveum Idrettspark fører ny teknologi til et mer brukervennlig idrettsanlegg. Derfor kan man si at Eltera Ringsaker har levert løsninger som bidrar til en bedre folkehelse i deres eget nærområde. 

– Totalt så satt vi opp 24 lyskastere i eksisterende master, i tillegg til å koble det opp mot alle styringssystemer. Det er utrolig moro å bidra til lokalsamfunnet med elektroinstallasjoner, spesielt på et sted der barn og ungdom bruker mye av tiden sin. Vi setter stor pris på at barn og unge i Brumunddal får gode forhold for idretten, sier han. 

Per i dag er det kun Sveum Fotballbane og Brann Fotballklubb som har samme type belysning, levert av Musco. Belysningen er designet for å vare i mange år, og de kan styres med app, pc eller med nøkkelbrytere i et sikringsskap. 

Johannes påpeker også at selv om lysene fra Musco leverer svært godt på lysstyrke, så fører de også til minimalt med lysforurensing. Det er klart at det er en fordel for anleggets naboer. 

Svært fornøyd med resultatet 

Anders Maurdalen er banemester på Sveum Idrettspark, og er tydelig på at Eltera har levert en betydelig oppgradering på banens belysning. 

- Lyset har blitt mye jevnere og sterkere, uten at det fører til blending eller unødvendig lysforurensing. Vi er svært fornøyde med den nye belysningen på banen, forteller Anders. 

Det er tydelig at flere er enige med Anders i dette, for han forteller at han kun har hørt positive tilbakemeldinger fra andre.

- Det er mange som er fornøyde med den nye belysningen, og det er jo ikke så rart. De gamle lysene vi hadde var svært utdaterte, samtidig som de nye fungerer veldig godt! Jeg er også veldig fornøyd med at styringssystemene fungerer godt, og at vi fikk satt opp styringssystemer på flere baner her også, forteller en fornøyd Anders Maurdalen. 

Ønsker du å vite mer

Ønsker du å vite mer om dette eller andre prosjekter, kan du kontakte oss via kontaktskjemaet under.