Hvordan spare strøm i hverdagen?

Vi bruker over 70 prosent av det totale strømforbruket på oppvarming og varmtvann. Den enkleste måten å spare strøm er å senke temperaturen. Dette kan gjøres i perioder av døgnet hvor det ikke vil gå utover komforten. Vi kaller det smart strømstyring.

Hva er smart strømstyring?

Smart strømstyring er, enkelt og greit, automatisk styring av strømmen. 

Det gir deg lavere strømregning, samtidig som du slipper å ofre komforten. Systemet flytter forbruket på enhetene som drar mye strøm til billigere tider av døgnet. 

Det finnes i dag flere tilbydere av smart strømstyring. Vi kjenne de ulike produktene og gir deg råd basert på dine behov. 

Det har aldri vært så enkelt å spare penger på strøm.

Hva består systemet av?

Fremtidens førstevalg innen smart strømstyring

Produkter du kan koble til for å spare strøm

Varme

Varmtvannsbereder

Strømmåler med HAN-sensor

Elbillader

Belysning

Smarthus

Varme

Varmtvannsbereder

Strømmåler med HAN-sensor

Elbillader

Belysning

Smarthus

Oppvarming er det en gjennomsnittlig husstand bruker mest strøm på gjennom året. Med smarte termostater koblet opp mot smarthuben vil du enkelt kunne regulere temperaturen. 

For å spare strøm kan du senke temperaturen i rom som ikke er i bruk eller om natten, og dermed unngå strømtopper. Resultatet er strøm og penger spart.

Full kontroll med smart strømstyring

I dag finnes det flere tilbydere av strømstyringspakker på markedet. Våre elektrikere vet hvilken produsent som passer ditt behov best - enten det er FutureHome, Sikom eller andre leverandører. 

Reduser strømtoppene 

Smart strømstyring gir deg mulighet til å styre strømforbruket ditt på tider av døgnet når strømprisene er lavest. Det gir deg også mulighet til å styre forbruket ditt gjennom dagen slik at du unngår såkalte strømtopper, altså topper når strømforbruket ditt er høyest. Når du unngår slike strømtopper vil det påvirke strømregningen positivt. 

Vi forteler deg gjerne mer om hvordan du kan unngå strømtoppene.

Ta kontroll over strømforbruket ditt! 

Med styringssystemer på oppvarming og varmtvann vil du spare der det virkelig monner. Vi bruker over 70 prosent til oppvarming og varmtvann.  

En gjennomsnittlig husstand bruker estimert 25 500 kwH per år på strøm. Med en strømpris på 1,50 kroner per kWh vil man bruke cirka 26.500 kroner på oppvarming og varmtvann i året. Det er klart det er mye penger å spare på å redusere forbruket på en smart måte.

Husk likevel at ingen hjem er like. Derfor er det lurt å få gode råd fra erfarne elektrikere om hva som passer best for deg. 

På tide å ta grep om strømregningen?

Ta kontakt med oss. Våre elektrikere tilbyr effektiv installasjon av systemet, og kan samtidig rådgi deg om andre energieffektive valg i boligen. Fyll ut skjemaet, og vi tar kontakt med deg innen kort tid. Du kan også ta direkte kontakt med et av våre selskaper.

Dra og slipp fil her, eller klikk for å laste opp

Andre måter å spare strøm uten å redusere komforten.