Utvikling i forsetet hos Eltera Nesbru  

På Eltera Nesbru møter vi daglig leder Eirik Hemminghytt, og han er svært opptatt av at deres aller viktigste ressurs er menneskene som jobber i bedriften. Det er viktig for Eirik at folk skal trives, samtidig som han mener at bedriften hele tiden må være i utvikling for å komme seg fremover.

Daglig Leder Eirik Hemmingshytt i Eltera Nesbru forklarer ivrig mens han sitter ved et møtebord

Daglig leder Eirik Hemminghytt mener at å bli litt bedre på alt er den beste måten å drive bedriften framover på. 

Eltera Nesbru er en av de største avdelingene i ElteraGruppen, og deres hovedsegmenter er service, rammeavtaler og prosjekter. Eltera Nesbru er også bedriften som har vært i Elteragruppen lengst. Forretningsområdene de fokuserer på har derfor vært sementert som hjørnestener i bedriften i mange år. Det mener daglig leder Eirik Hemminghytt er en stor fordel. 

– Jeg startet som daglig leder for to år siden, etter å ha vært på kundesiden til Eltera i mange år. Jeg bet meg tidlig merke i hvor imponerende reisen til Eltera har vært. Det har alltid vært tydelig at de har hatt et godt arbeidsmiljø, høy kompetanse, og stor grad av selvstendighet for de ansatte. Hos Eltera er vi opptatt av å ha en flat struktur som ikke er preget av et hierarki. Her skal det være mulig å tenke utenfor boksen - fordi "når alle tenker likt, tenker ingen". Den ekstra satsningen på rammeavtaler gjør at vi også har et godt fundament i bunn, sier han. 

– Hos Eltera Nesbru tar vi vare på lærlingene våre

Lærlinger har blitt et viktig satsningsområde for Eltera Nesbru. Akkurat nå har de flere lærlinger inne hos seg enn noensinne, og det samme også gjelder utplasseringselever. Videre forteller Eirik at det er stor pågang fra lærlinger som ønsker å jobbe hos dem, og det er han svært takknemlig for. 

– Lærlingene sier de har hørt mye positivt om Eltera, og det er veldig hyggelig – hos oss tar vi vare på lærlingene våre. Vi har ikke mest fokus på det faglige i starten. Alle kan lære seg det tekniske ved faget, og her har vi et eget opplegg. Desto viktigere er holdninger, lærevilje, selvstendighet og pålitelighet. Her mener vi at vi har et opplegg som gir selvstendige elektriker som får til å tenke selv når de er ferdige, forteller Eirik. 


Eirik jobber mye med lærlingene. Ett av høydepunktene er lærlingmøtene. Her får de blant annet tilbakemeldinger, samt vite hvilke oppgaver de får i tiden fremover. Eltera Nesbru jobber også med tiltak for å rekruttere flere kvinner inn i bransjen, noe Eirik mener er både riktig og viktig. 

 – Det å jobbe med dem fra dag 1 er flott. De har gjerne en reise over flere år, kanskje de har vært hos oss på utplassering, og så blir de etter hvert montører. Det synes jeg er flott å se. Mange har også gått hele reisen og blitt prosjektledere. Vi jobber også med rekrutteringstiltak med mål om å få flere kvinner inn i Eltera. Det vil være en styrke for bedriften, sier han bestemt.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Lærlingene har mye å si for videre utvikling i bedriften

Mange å spille på som del av et konsern

ElteraGruppen har flere selskaper under sine vinger. Det gir økt fleksibilitet – både når det kommer til kapasitet og variasjon i oppdrag. 

– Vi opplever sterke positive synergier – det er alltid noen som kan stille opp, enten det er på Lillehammer eller Sandes. Det kan være når som helst og hvor som helst. Får man et oppdrag i Hamar, men sliter med kapasiteten, kan man ta en telefon til andre bedrifter. Forretningsmessig er det også noe med konkurransekraften – vi har mer å spille på enn mange andre. 

Eirik har gjennom sin tid hos Eltera Nesbru blitt glad i både folkene og prosjektene. Kombinasjonene drivkraft, sterk fagkompetanse og høy trivsel er avgjørende for å skape gode resultater.

– Det er mange baller i lufta til enhver tid, og det gjør at vi må være fokusert. Samtidig trenger man å bli inspirert av menneskene man omgir seg med – det blir jeg av å jobbe her. Gjengen i Eltera er utrolig inspirerende og har mye kompetanse, og det er viktig å ha det i bunn. I tillegg har vi mange ekstremt spennende – og kravstore – kunder. Det gjør at vi alltid er på tå hev, sier han. 

Vil du jobbe i Eltera? 

Ønsker du å søke på jobb hos oss, kan du benytte skjemaet under.